İLETİŞİM
05337006828
DRENAJ NEDİR:
Drenaj , Herhangi Bir Yerdeki Suyun Doğal Veya Yapay Yollarla Drene Edilerek Yada Kontrol Altına Alınarak (Yönlendirilerek)Alandan Uzaklaştırılmasına Yönelik Yapılan Çalışmalara (Uygulamalara) Drenaj Denir.
DRENAJ ÇEŞİTLERİ:
Drenaj İç Drenaj Ve Dış Drenaj Olarak İkiye Ayrılır Diye Değerlendirilsede Aslında Drenaj Bazı Yöntemler Göz Önüne Alındığın Da Drenaj Yüzeysel Drenaj (Toprak Üstü Drenaj ) Ve Yer Altı Drenaj (Toprak Altı Drenaj ) Diyede Drenajı İki Ayrı Başlıkdada Değerlendirilebilir.
İç Drenaj Yapıların Zemininde Yada Bodrumlarında Biriken Suların Kontrolü Yada Tahliyesi İçin Yapılan Drenaj Uygulamasına İçdrenaj Denir. İç Drenaj Sisteminde Genellikle Drenaj Pompası Kullanılmak Zorunda Kalınıyor,
İÇ DRENAJ:
İç Drenaj Uygulanacak Yapının ,Zemin Tabanında Su Bulunması Yapıdaki Tesisat Kontrolünden Sonra Tesisatlarda Kaçak Yok İse , Bina Duvar Ve Çatı Kontrolleri Tamamlandıktan Sonra Yapının Dış Drenaj Drenaj Sistemi Yapılmadığı Veya Yapıya Dış Drenaj Sistemi Uygulandığı Halde Drenaj Sisteminin Çalışmadığı Kanısına Varabiliriz. Genellikle Sorun Yapıda Dış Drenaj Uygulaması Yapılmış İse de Drenaj Uygulamasını Yapan Kişilerin Bilgisizliği Ve Yanlış Uygulama Sonuçları Ortaya Çıkıyori Bazı Durumlarda İse Problemin sadece Yapıda Dış Drenaj Olmamasından Kaynaklanmadığı Yada Dış drenaj Sistemin Yanlış Uygulandığı Durumlarda Bile Yapının Zemininde Zemin Suyu (Taban Suyu) Yada Kaynak Suyu Olduğu Da Görülmüştür. Hatta Bazı Yapılarda İse Yapıların Yağmur Oluklarının Alandan Uzaklaştırılmamış Olması Sonucunda Oluşan Su Yoğunluğunun Artmasına Bağlı Olarak Yapıların Bazı Beton Elemanlarında Yada Alt Yapı Elektrik Su İnternet Gibi Alt Yapı Çalışması Yapılmış Alanlarda Bulunan Tamir Eklerinden İçeriye Su Sızması Sonucuda Zeminde Su Toplanmaları Görülmüştür Yapıların Dış Duvarlarından Temele Sızan Suların Ya Da Yeraltı Sularının Bina Ve Altyapı Elemanlarına Zarar Vermesini Önlemek Amacıyla Suların Kontrol Altına Alınarak Alandan Uzaklaştırılması İçin Yapılan Drenaj Çalışmasına İç Drenaj Denir.
İç Drenaj Genellikle Çevre Kotlarından Daha Aşağıda Kalındığı Durumlarda uygulandığı için uygulanan iç drenaj sisteminde drenaj kuyusu açılmak zorunda kalınıyor. Drenaj Hatları Eğim Göz Önünde Bulundururak Yapının İçinde Bir drenaj Kuyusu Açılıp doğru eğim ile açılan drenaj kanallarından gelen suyu drenaj kuyusuna akması sağlanır drenaj kanallarından denaj kuyusuna gelen suyu drenaj pompası ile binadan uzaklaştırılır.
iç drenaj sisteminde dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri drenaj kanallarının doğru eğim ölçüsü ile açılan drenaj kuyusuna gelen suyun çalışacak drenaj poması Suyun Kirlilik Yada Hangi Tür Atıkların Tahliye Edileceğine Suyun Kirlilik Oranı Göz Önünde Bulundurularak Açılan Drenaj Kuyusuna Doğru Drenaj Pompası Seçmek Çok Önemli Genellikle İç Drenaj Sisteminde Drenaj sistemi için açılan Drenaj Kuyusu Altta yada her zaman ulaşılması kolay yerde olmadığı için ve müdahale her zaman mümkün olamama ihitimalini göz önünde bulundururak uygulanan iç drenaj sistemindeki Drenaj kuyusuna kullanılan pomapaya çok dikkatli karar verilmesi gerekir drenajın bulunduğu yere aksi durumda ne kadar zarar görebileceği hesaplanmalı
DIŞ DRENAJ:
Dış drenaj bahçenizdeki çim alanlarınızda suyun topraktan drene olamamasına bağlı olarak biriken istenmeyen suları doğru drenaj teknikleri kullanarak suyun tahliyesine yada yönlendirilmesine dış drenaj denir.
Dış drenaj ayrıca yağmur oluklarından gelen suyun alandan uzaklaştırılması yada kontrol altına alınması yol ve arazi kenarlarındaki istenmeyen suların tahliyesine yada kontrol altına alınmasınada yani yüzeysel suların müdahale edilip suyun tahliyesine yada kontrol altına alınmasınada dış drenaj denir.
Topraktaki Su Uzaklaştırılmadığı Takdirde Bina Üzerine Hidrostatik Basınç Uygulamaya Başlar. Binalar Bu Basınç Sebebiyle Su Ve Nemin Olumsuz Etkilerine Maruz Kalır. Bina Taşıyıcı Sistemlerini Olumsuz Etkileyen Sular Kolon İçlerinde Korozyona Sebep Olur. Korozyondan Etkilenen Demir Donatı Genişler, Kendisini Saran Betona Baskı Uygulamaya Başlayarak Hem Kendisinde Hem De Betondan Dökülmelere Sebep Olur. Bu Dökülmeler Yapının Statik Durumunu Bozar, Binanın Kullanım Ömrünü Kısaltır Ve Binanın Depreme Karşı Dayanıklılığını Azaltır. Ayrıca, Su Alan Binalar İçerisinde Yaşayan İnsanların Sağlığını Olumsuz Yönde Etkileyen Küf, Rutubet, Mantar Vb. Organik Maddelerin Oluşumuna Sebep Olur. Tüm Bu Olumsuzlukların Giderilebilmesi İçin Binaların Uygun Bir Drenaj Sistemleri İle Korunması Gerekmektedir.
Ayrıca Drenaj Olmayan Yada Suyu Tahliye Edemeyen Arazilerde Suya Baglı Tüm Bitkilerde Fungusal Yani Mantari Hastalıklar Kaçınılmazdır. Bitki Kendini Geliştiremez Ve Bitki Kayıplarıyla Sonuçlanır, Ağaçları İyileştirmeye Hastalıklardan Kurtulmalarını Sağlamaya Çalışmak İçin Aşırı Zirai İlaç Kullanmak Zorunda Kalınır Buna Bağlı Bahçenizde Kimyasallar Ve Zehirlerin Kullanımı Bir O Kadarda Fazlalaşır Ne Kadar Kimyasal Madde Ve Zirai İlaç Kullanılsada Sonuç Asla Değişmez.
O Çevredeki İnsanların Solunum Yoluylada Olsa Zehire Maruz Kalmaları Anlamına Gelir. Bina Temel Ve Bina Yapısı Bozulmaya Depremlere Dayanıksız Hale Gelmesi Kaçınılmazdır.
Bahçelerinizde Zeminde Balçıklaşmalar Ve Yoğun Yosun Olması Hatta Bazı Bölgelerde Yosunların Siyahlaşması Bitkilerinizin Gövdelerindeki Yeşilliklerin Olması Bitkilerinizde Fungusal Hastalıklar Gösterir. Bu Belirtiler Bahçenizde Drenaj Problemi Olduğu Anlamına Gelir.
Karadeniz Peyzaj Olarak Büyük Küçük Tüm Bahçelerde Yanınızdayız.
drenaj, dış drenaj, bahçe drenajı, iç drenaj, drenaj pompası, drenaj keçesi, temel yalıtımı, yalıtım, geotekstil keçe, drenaj borusu, drenaj nasıl yapılır, drenaj nedir, nem , rutubet, küf, sakarya drenaj, sakarya, bodrum su alıyor,
KARADENİZ PEYZAJ
#Drenaj , #İçDrenaj , #DışDrenaj , #BahçeDrenajı , #temelDrenajı , #ÇimDrenajı , #drenajsakarya , #drenajadapazarı , #drenajerenler , #drenajakyazı , #drenajkarasu , #drenajkocaali , #drenajferizli , #drenajsöğütlü , #drenajserdivan , #drenajborusu , #drenajnedir , #drenajfirmaları , #bahçedesuduruyor, #temelyalıtımı , #drenajkeçesi , #drenaj mıcır , drenaj bezi , drenaj nasıl Drenaj , İç Drenaj , Dış Drenaj ,Bahçe Drenajı , temel Drenajı , Çim Drenajı , drenaj sakarya , #drenajadapazarı , #drenajerenler , #drenajakyazı , #drenajkarasu , #drenajkocaali , #drenajferizli , #drenajsöğütlü , #drenajserdivan , #drenajborusu , #drenajnedir , #drenajfirmaları , #bahçedesuduruyor, #temelyalıtımı , #drenajkeçesi , #drenajmıcır , #drenajbezi , #drenajnasılyapılır, #peyzaj , #çevredüzenleme , #otomatiksulama , #sulama , #bahçesulama , #adapazarıdrenaj , #drenajadapazarı ,
Drenaj , İç Drenaj , Dış Drenaj , Bahçe Drenajı , temel Drenajı , Çim Drenajı , drenaj sakarya , drenaj adapazarı , drenaj erenler , drenaj akyazı , drenaj karasu , drenaj kocaali , drenaj ferizli , drenaj söğütlü , drenaj serdivan , drenaj borusu , drenaj nedir , drenaj firmaları , bahçede su duruyor, temel yalıtımı , drenaj keçesi , drenaj mıcır , drenaj bezi , drenaj nasıl yapılır,